Hoppningen under London-OS

Hästhoppning har länge varit ett framstående gren på det olympiska programmet. Den är klassisk så till vida att det är en traditionell sport som har varit med länge, och uppskattas av väldigt många. I hästhoppning tävlar man dels som individuell tävlande, men det finns också en lagtävling där det är fyra olika som är med i varje nations lag. Det var kanske svårt för det svenska landslaget att toppa bedriften som Rolf-Göran Bengtsson stod för i Peking 2008 när han tog silver i den individuella tävlingen, och speciellt eftersom Malin Bayards häst skadade sig strax innan OS-tävlingarna i London.

oslondon

Den individuella tävlingsdelen gick inte speciellt bra, och det var endast två av Sveriges fyra deltagare som tog sig hela vägen till finalen, Jens Fredricson och Henrik von Eckermann, som slutade 26:a respektive 23:a. Rolf-Göran låg bra till inför finalen, men tyvärr så ådrog sig hans häst en skada, så på eget beslut valde Rolf-Göran av avstå finalen.

Men under lagtävlingen gick det desto bättre. Efter första rundan med laget så låg Sverige på en andraplats, och man hade en stor chans att knipa en medalj när Lisen Bratt Fredricson gick ut för sin runda. Tyvärr fällde hon några få hinder för mycket, vilket gjorde att Sverige till slut slutade på en sjätteplats i lagtävlingen. Det är inte mycket att göra åt sådant, det är en del av tävlingen, men det var imponerande att de låg så bra till så länge som de gjorde. Här kan du se ett klipp från just den finalen där Henrik von Eckermann rider sin felfria runda i första rundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *