Min egen tävling – skidåkning

När jag själv behöver träna så är det framför allt skidspåren som lockar mig. Det har hängt med mig sedan jag var liten och mamma tog ut mig på min första skidtur. Det har sedan dess varit en sport som ligger mig varmt om hjärtat och i slutändan har det också gjort mig mer vältränad och tävlingsinriktad. Jag tycker helt enkelt om att tävla, och det fina i längdskidåkning är att det är tydligt vem som är bäst, eftersom det oftast handlar om långa distanser och hur man lägger upp loppet för att komma först i mål.

Det som jag gillar allra mest med skidåkningen är den mångsidiga träning som det ger mig. Det är inte enbart en bra kondition som kommer på köpet, utan det är lika mycket starka och uthålliga muskler som kommer väl till pass i vardagen. Sen är det ju också väldigt skönt att befinna sig ute i naturen, och bara kunna njuta av den medan man tränar. Att se all härlig skog och snö tillsammans är ständiga påminnelser om varför jag älskar att bo i det här landet.

Det har tagit mig så långt att jag numera också åker rullskidor på somrarna, för annars så saknar jag längdskidåkningen alldeles för mycket. Det är långt ifrån samma sak, men det är ett fullgott komplement som gör att abstinensen får sitt. Det är dessutom bra träning som gör att jag kommer bättre förberedd in i vintersäsongen, med förhoppningarna om att spräcka ett personligt rekord. Vi får se hur det blir, men det är ingen tvekan om att jag presterar bättre för varje år som går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *