Om galoppkikaren

Varmt välkomna till bloggen som tar tömmarna på ledarhästen! Det här är en blogg som närmast uteslutande kommer att handla om mitt absoluta favoritintresse, nämligen hästar och hästsport. Det är kring tre områden som mitt fokus ligger, nämligen travet, hästhoppningen och dressyren, tre områden där Sverige är en av världens bästa nationer. Det är mycket tradition och stolthet som finns inom hästsporten, och den är värdig all hyllning som finns. Vi har genom året varit väldigt framgångsrika och vet hur en häst ska styras på bästa sätt. Det har gett oss en identitet som en hästsportsnation, och det här är en blogg som kommer att försöka förvalta det arv som hästsporten har lämnat efter sig och hålla liv i det som är en av Sveriges populäraste sporter.

För det är intressant, och kanske förvånande för många, att hästsporten har ett av de största medlemsantalen av alla idrotter i Sverige. Det går alltså inte att förneka att hästsporten är en av våra största folkrörelser, och absolut inte enbart exkluderat för den rikare befolkningen. Därför förtjänar hästsporten att lyftas, år efter år, för att ges den respekt som sporten förtjänar, för det är många glada, positiva, tävlingsinriktade och framgångsrika utövare vi har inom sporten.

Det är det största av delar som den här bloggen kommer att handla om, men det kommer också att handla en del om mig som ligger bakom det som skrivs här. Jag heter Johan, och är en hästsportkille sedan barnsben, och ni kommer helt enkelt att bli tvungna att dras med mig genom de olika blogginläggen, helt enkelt för att det är jag som styr innehållet. Jag vill inte enbart prata om hästsporten i stort, jag vill och ska göra den så personlig som möjligt. Ni är alla välkomna hit att ta del av den saliga blandningen av personlighet och hästsport som är galoppkikaren.se!