Stallbygge på gång

Det är ungefär ett år sedan jag startade den här bloggen nu och när jag satte mig hör för att författa ett inlägg så blev jag fast i att läsa igenom den från första inlägget. Jag kan konstatera att jag inte har varit så flitig på att uppdatera som jag planerade att vara. Men å andra sidan, jag har alltid fullt upp på dagarna och bloggen har varit något som jag har tittat till lite sporadiskt när jag har haft lite tid över. Jag inser också att jag har skrivit en hel del om mitt hästintresse och min kärlek till hästsporter, men inte så mycket om min egen relation till hästar. Så nu tänkte jag passa på att göra det.

Från hästkille med hopp…
Mitt hästintresse har jag haft så länge jag kan minnas, och jag började på ridskola redan som sjuåring. I början handlade det mest om att helt enkelt lära sig att rida, att sköta en häst och allt det där som man får göra när man är nybörjare på ridskolan. Men ganska snart gick jag över till lite mer avancerade ridlektioner och det jag fastnade för mest var hoppningen. Jag ska inte säga att jag var någon stjärna direkt, men jag gjorde hyfsat ifrån mig och som tonåring tävlade jag en hel del med olika hästar som jag var medryttare till och ett tag hyrde jag också en stallplats och hade en foderhäst. Jag drömde om att bli näste John Whitaker på sin ståtlige Milton, men av olika anledningar nådde jag tyvärr aldrig så långt att jag kom ut på de större tävlingarna och min hoppkarriär lades på hyllan när jag gick ur gymnasiet. Då hade jag ju helt plötsligt ett ansvar att skaffa ett jobb och lära mig stå på egna ben, och det var dessutom annat i livet som lockade.

…till glad hobbyryttare
Intresset för hästar har alltid hängt med mig och funnits där även om jag har haft perioder då jag inte har varit aktiv inom hästlivet. Som vuxen har jag varit medryttare till ett par hästar, men då helt utan tävlingsambitioner. Nu för tiden njuter jag hellre av att titta på när andra tävlar. Själv ägnar jag mig bara åt ridning som en hobby, även om det händer att jag flyger över något hinder då och då. I dagsläget har jag dock ingen häst, men det ska det snart bli ändring på. Det är nämligen så att jag håller på att bygga ett alldeles eget litet stall, med plats för två boxar. Där är det tänkt att jag för första gången i mitt liv ska ha en egen häst.

Bygget har precis startat upp och steg ett är att få marken jämn och fin för att gjuta en platta på. I dagsläget har jag grävmaskin och dumper här som arbetar på. Dumpern gick dock oväntat sönder, men det löste sig tydligen snabbt genom en reservdel från Rackstad, så nu är den igång igen. Dumpern var förresten alltid min favorit när jag lekte med maskiner i sandlådan. Kolla bara vad häftig den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *