Trav

travTrav är en av de största sporter som finns i Sverige, en tävlingsform som inte enbart lockar många utövare, utan också väldigt mycket publik. Det är en av de sporter som det tävlas allra mest om och i, eftersom att antalet tävlingar varje år är enormt många fördelade över bland annat V75, V65 och V86. Trav är också väldigt populärt för publiken, för inte enbart är det lätt att falla för de färgstarka personligheter som styr ekipagen, det är också möjligt att tjäna väldigt fina pengar om man är insatt i hur travet går till. Med andra ord är travsporten en rörelse i Sverige som ligger på extremt höga nivåer, och faktum är att du inte ens behöver tycka om trav eller hästar för att kunna njuta av sporten, det är för vem som helst nervkittlande att följa ett lopp där man har streckat en häst och håller tummarna för att den vinner.

Sverige – ett bra travland

De svenska framgångarna är inte enbart fokuserade till vårt land, även om det förståeligt är så. Sverige är trots allt ett av världens bästa travländer, strax bakom USA och Frankrike. Det är därför inte konstigt att se svenskarna lyckas också utomlands, där exempelvis travgiganten Åke Svanstedt flyttat till USA och gör succé där, eller till exempel de svenska framgångar som vi har haft i Prix d’Amérique, där vi inte enbart vunnit världens mest prestigefyllda lopp, vi har varje år flera deltagande hästar från just Sverige.

Alla är välkomna

På många sätt kan man säga att travsporten är en folksamlare, för det spelar ingen roll om du tillhör överklassen eller om du har det sämre ekonomiskt ställt. Inom travet är alla välkomna att delta på sina premisser, och det finns något för alla. Travet är så föränderligt och dynamiskt att många gånger blir det exakt vad man gör det till. Det är med andra ord ens egna tankar, önskemål och drömmar som sätter gränserna, travet levererar en scen där världsartister inom sporten vecka efter vecka visar prov på äkta professionalism, något som i slutänden kan vara väldigt förtjänstfullt för din plånbok.